Sjunde succèåret för Queens

symbol för Queens of Kalmar

Hallå alla som läser!

Arlene Stridh heter jag och är ordförande i Queens of Kalmar, en ideell förening som jobbar för ett jämställt Kalmar län, mitt coolaste uppdrag, helt klart!

Förra veckan var det jämställdhetsfestival för sjunde året i rad, och vilken otrolig festivalvecka det blev! Tack vare vår fantastiska Festivalgeneral Alex Durne sträckte sig programmet mellan 4-10 mars och det bjöds på bland annat föreläsningar, stand-up, författarsamtal och musik.

Nytt för i år var att vi ordnade en kulturdag på kvarteret Giraffen, vilket drog uppskattningsvis 300 besökare. Det var en satsning som vi gärna gör om! Trots att lokalmedia inte uppmärksammade festivalen som de gjort tidigare år, så blev det besöksrekord på nästan alla event, plus att vi slagit rekord i antal medlemmar- otroligt roligt tycker vi!

Nu efter festivalen laddar vi batterierna inför årsmötet, som vi hoppas på att så många som möjligt kommer till! Vi i Queens of Kalmar planerar för fler event under året, både medlemsexklusiva och öppna för allmänheten. Vi välkomnar alltid nya medlemmar, oavsett ålder och kön. Det viktigaste är att dela vår värdegrund om allas lika värde.

Avslutningsvis vill jag tacka alla som varit delaktiga i skapandet av Jämställdhetsfestivalen, från samarbetspartners och sponsorer till medlemmar och besökare. Det blev en riktigt lyckad vecka – det här gör vi om, eller hur?

Arlene Stridh, Ordförande Queens of Kalmar (längst ut till vänster)

bild av fyra kvinnor som står vis ett bord