Internationella kvinnodagen – och sen då?

bild med händer strategi ett jämställt kalmar län

Internationella kvinnodagen – och sen då? Så länge vi är ojämställda behöver jämställdhet finnas på agendan varje dag året runt, inte bara den 8 mars. Idag 9 mars 2021 lanserar Länsstyrelsen Kalmar län en ny version av webbplatsen ettjamstalltkalmarlan.nu.

På webbplatsen hittar du verktygen du behöver för att driva ett aktivt och systematiskt jämställdhetsarbete som får effekt i din verksamhet. Här kan du bland annat läsa om:

  • Länsstyrelsens uppdrag och insatser
  • Viktiga aktörers tankar om jämställdhet
  • Ambassadörer som arbetar för att motverka mäns våld mot kvinnor

Webbplatsen fungerar helt enkelt som en regional kunskapsplattform. Nu är du inne på den blogg som som finns på webbplatsen som håller dig uppdaterad om ämnet samt en lista över aktuella kalenderhändelser att anmäla dig till.

Det är även på denna webbplats du anmäler att just din verksamhet ska bli ansluten till den regionala jämställdhetsstrategin ”Ett jämställt Kalmar län 2017–2027”. Alla kommuner i länet är redan anslutna! Och vi välkomnar även myndigheter, förbund, företag och aktörer inom civilsamhället att ansluta sig. Jag som administrerar webbsidan arbetar på länsstyrelsen som sakkunnig och jämställdhet. Välkommen att kontakta mig om du har frågor, behöver stöd i ditt arbete med jämställdhet eller har ett gott exempel du vill dela med dig av!

Helen Nilsson

helen.e.nilsson@lansstyrelsen.se